Nieuwe maatregelen (update 4/12/21)

Op vrijdag 3 december kwam het Overlegcomité opnieuw samen en werden er ook voor het jeugdwerk strengere maatregelen afgesproken. De nieuwe maatregelen gelden vanaf zaterdag 4 tot maandag 20 december. Hieronder een kort overzicht wat er juist verandert voor de scoutsactiviteiten:

• Buiten kan de gewone werking van de scouts doorgaan zonder beperking op het aantal deelnemers. Al activiteiten gaan buiten door dus voorzie warme kledij, een goede regenjas en waterdichte schoenen bij regen.
  • Buiten hoef je geen mondmasker te dragen.
  • Binnen worden alle activiteiten geschrapt, met uitzondering van sport.
  • Er geldt een algemene mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. Alle kinderen zullen hun eigen mondmasker mee moeten hebben naar de scoutsactiviteiten. Ze zullen het masker onder meer moeten dragen wanneer ze binnen naar het toilet  gaan.
  • Overnachtingen zijn niet meer toegelaten.

Verder blijven de volgende maatregelen nog steeds van toepassing:

• Handen worden regelmatig ontsmet.
  • Ouders dragen een mondmasker bij het afzetten en ophalen van de kinderen.
  • Elk kind brengt een eigen drinkbus mee naar de activiteiten. De scouts voorziet een vieruurtje.
  • Wie ziek is of in aanraking kwam met iemand die besmet is, blijft thuis.
  • De aanwezigheden worden elke activiteit opgenomen.

Met pijn in ons hart moeten we meedelen dat ook dit jaar het Kerstmarktje niet zal kunnen doorgaan deze zondag. De huidige cijfers laten dit helaas niet toe. We hopen van harte dat we in het nieuwe jaar weer volop evenementen zullen mogen organiseren. Desondanks zijn we heel erg blij dat de activiteiten nog steeds kunnen doorgaan.  Als leidingsploeg zullen we nog steeds met veel plezier de kinderen een zorgeloze en avontuurlijke zondag bezorgen.