Praktisch

We verzamelen elke zondag (behalve de derde van de maand) voor  een namiddag vol spel en plezier.  Van 14u tot 17 uur spelen wij in het groen, in en rond ons boerderijtje gelegen in de L. Demesmaekerstraat 53. Eéns in de twee maanden zijn we zelfs een hele dag in de weer want dan hebben we activiteit van 10u tot 17uur.

De hoogtepunten van ons scoutsjaar zijn echter de  twee weekends waarop we van vrijdag tot zondag er samen op uit trekken en natuurlijk… het grote kamp in juli! Onze twee oudste takken gaan dan 10 dagen op kamp (meestal vertrekken zij op 18 juli), de welpen 8 dagen (vertrek op 20 juli) en de jongste tak, de kapoenen vergezellen ons de laatste 5 dagen (vertrek op 23 juli). Iedereen komt dan terug op 28 juli. Deze data kunnen jaarlijks wel licht variëren. In dat geval wordt iedereen hier natuurlijk tijdig over geïnformeerd. Meer uitleg en info over onze werking en de planning van onze activiteiten zijn steeds terug te vinden in ons tweemaandelijks (online)boekje, a.k.a. de Z!P.

Wat betreft het uniform van de ketten zijn we niet zo veeleisend. De kapoenen hoeven enkel onze groepsdas te dragen tijdens activiteiten. Van de oudere takken verwachten we wel dat ze een hemd of scoutspull dragen. Alle mogelijke scoutskleren of insignes voor het hemd kan je aanvragen bij de leiding of zelf gaan halen in de verschillende Hopper-winkels van Scouts en Gidsen Vlaanderen (in Leuven, Antwerpen, Aalst, Gent, Hasselt en Harelbeke).

Adres:
Léopold Demesmaekerstraat 53-61,
1083 Ganshoren


Grotere kaart weergeven

Gemakkelijk te bereiken met deze bussen;
MIVB: 84 / 87
De Lijn: 213-214 / 355
Tram 19 stopt ook niet ver van bij ons.